TOKAT / NİKSAR - Niksar Bilim ve Sanat Merkezi

Ekm

Bilim Sanat Merkezleri Hakkında Genel İşleyiş, Başvuru ve Kabul Hakkında Soru ve Cevaplar

1. Bilim ve Sanat Merkezleri hangi birime bağlıdır?

Bilim ve Sanat Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlıdır.

2. Bilim ve Sanat Merkezlerinin kuruluş ve işleyişini düzenleyen mevzuat var mıdır?

Bilim ve Sanat Merkezlerinin kuruluş ve isleyişi, genel mevzuat hükümleriyle birlikte, MEB Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği ve MEB Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesine göre düzenlenmektedir.

3. Bilim ve Sanat Merkezlerine kimler kabul edilmektedir?

Bilim ve Sanat Merkezlerine Genel Yetenek(Zihinsel Alan), Resim ve Müzik alanlarında 'Özel Yetenekli' olarak tanılanmış öğrenciler kabul edilmektedir.

4. Tanılama nasıl yapılmaktadır?

Tanılama her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde illerde kurulan komisyonlarla yapılmaktadır.

5. Resim ve Müzik alanında tanılama nasıl yapılmaktadır?

Resim ve Müzik alanındaki tanılamalar, akademisyenler, Güzel Sanatlar Lisesi ve Bilim ve Sanat Merkezleri alan öğretmenlerin katılımıyla kurulan komisyonlarla yapılmaktadır.

6. Genel Yetenek Alanında tanılamalar nasıl yapılmaktadır?

Genel yetenek alanında tanılamalar iki aşamada yapılmaktadır. Bunlardan ilki Grup Tarama Sınavı, diğeri Bireysel Tanılama sürec idir. Grup taramasında belirli bir puanı aşan öğrenciler Bireysel Taramaya alınmaktadır.

7. Bilim ve Sanat Merkezlerine hangi yaş grubundan öğrenci başvurabilmektedir?,

Tüm alanlarda 2., 3. ve 4.sınıflardan öğrenci başvurabilmektedir.

8. Veliler Bilim ve Sanat Merkezlerine bireysel başvuru yapabilir mi?

Bilim ve Sanat Merkezlerine sınıf öğretmenlerinin yönlendirdiği öğrenciler başvurabilir.

9. Bilim ve Sanat Merkezlerinin okulla ilişkisi nedir? Bilim ve Sanat Merkezleri öğrencinin okul zamanları dışında gittiği bir 'özel eğitim' kurumudur.

10.Bilim ve Sanat Merkezlerinin bir programı var mı?

Bilim ve Sanat Merkezlerinin standart bir programı yoktur. Bilim ve Sanat Merkezleri eğitimi, öğrenci ilgi ve yeteneğine göre hazırlanan 'farklılaştırılmış' programlarla yürüyen bir eğitimdir.

11.Bilim ve Sanat Merkezleri arasında nakil var mıdır?

Nakil vardır.

12.Merkeze devam zorunlu mudur?

Merkeze devam zorunludur.

13.Merkezlerin eğitim süresi nedir?

Merkeze kayıt olan öğrenciler ortaöğretimlerinin sonuna kadar merkezden yararlanabilirler.

Kaynak: