TOKAT / NİKSAR - Niksar Bilim ve Sanat Merkezi

YAPAY ZEKA (AI) KONULU MÜNAZARAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.

Öğrencilerimizle bu ayın münazara konusu Yapay Zeka yı (AI) tartıştık.

İnsan zekâsını taklit eden, topladığı bilgileri analiz edip öğrenen yapay zekâ (AI) sistemlerinin etik yönü konusundaki tartışmalar sürüyor ve uzun zaman da sürecek gibi. Çoğu zaman veri içindeki kalıpları bulmak ve karar vermek için makine öğrenimini kullanan bu sistemler, bu süreçte kendilerine bir ahlaki temel sunan insanlara da ihtiyaç duymuyor. Bu sebeple Yapay Zeka çalışmalarının insanlığın geleceği açısından önemi, dünyaya etkileri, kulanım alanlarının ve geleceğin inşaası çalışmalarının tartışıldığı Münazaramızın  birinci oturumunu gerçekleştrirdik.

Öğrencilerimizin Yapay zeka çalışmalarını  destekleyen grubumuzla ve yapay zeka çalışmalarını gelecek için tehdit olarak gören grubumuzun konuşmaları, zengin örneklemeler ve yaratıcı çözüm önerileri ile son buldu.

11-01-2024    11-01-2024    11-01-2024

Yayın: 11.01.2024 - Güncelleme: 11.01.2024 11:29 - Görüntülenme: 37